Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω λίγο ακόμα στο θέμα της χρονιάς που έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο θέμα του χρόνου δηλαδή, που σου δόθηκε από τον Θεό. Από τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις τον χρόνο της ζωής σου, θα κριθεί και το αιώνιο μέλλον σου. Είναι ένα θέμα που πρέπει να σε απασχολεί καθημερινά. Να σε απασχολήσει και σήμερα!

Γιατί το “σήμερα” είναι ένα καινούργιο δώρο του Δημιουργού, μια ακόμα ευκαιρία για να Τον πλησιάσεις, για να επεκτείνεις τη βασιλεία Του μέσα σου και γύρω σου. Ένα ακόμα μικρό βήμα στη ζωή σου. Σου προσφέρεται βέβαια τόσο απλά, που το έχεις συνηθίσει και δε σου κάνει καμιά ιδιαίτερη εντύπωση. Έτσι, συχνά περνάει απαρατήρητο και… αναξιοποίητο!

Κι όμως, για κάποιες ψυχές η σημερινή μέρα είναι η πρώτη μέρα της ζωής τους κατά την οποία θ’ ανοίξουν τα μάτια τους μέσα στο θαύμα της αγάπης του Δημιουργού, τον κόσμο. Ενώ για κάποιες άλλες ψυχές η σημερινή μέρα θα γυρίσει και το τελευταίο φύλλο του βιβλίου της ζωής τους, για να το εναποθέσει στα πόδια της κρίσης Του…

Εσύ καλείσαι να δεις τη σημερινή ημέρα σαν την πρώτη και τελευταία, σαν τη μοναδική ευκαιρία που σου χαρίζει η πρόνοια του Θεού. Για να γνωρίσεις την αλήθεια Του, να συντονίσεις το βήμα σου με το βήμα του μεγάλου Οδοιπόρου και Συνοδοιπόρου στον δύσκολο δρόμο της ζωής σου. Για να εργαστείς για τη δόξα Του. Μη λυπηθείς όμως που δεν το έκανες χθες, γιατί δε μπορείς ν’ αλλάξεις τίποτα από το χθες. Ούτε να επαναπαυθείς με τη σκέψη ότι θα ’χεις την ευκαιρία να το κάνεις αύριο, γιατί το αύριο δεν σου ανήκει ακόμα και δεν μπορείς να υπολογίζεις σ’ αυτό. Αλλά να αγωνιστείς σήμερα!

Και να δεις ολόκληρη τη ζωή σου σαν ένα “σήμερα”, σαν μια μέρα για την οποία έχουμε την εντολή του Κυρίου να εργαζόμαστε όσο διαρκεί (Ιωάν. ι’ 4). Κι όταν στη δύση αυτής της μέρας κάνεις τον απολογισμό και ρίξεις το βλέμμα σου πίσω, όχι μόνο δε θα ισχύουν τα λόγια του προφήτη που έγραψε για κάποιους ότι “πέρασαν με ματαιότητα οι ημέρες τους” (Ψαλμ. 77, 33), αλλά με ήσυχη τη συνείδησή σου θα πεις όπως ο Απόστολος Παύλος: “Τον αγώνα τον καλό τον αγωνίστηκα, τον δρόμο τον τέλειωσα, την πίστη την τήρησα. Λοιπόν, μου επιφυλάσσεται το στεφάνι της δικαιοσύνης που θα μου δώσει σαν ανταμοιβή ο Κύριος εκείνη την ημέρα, ο δίκαιος Κριτής…”(Β’ Τιμ. δ’ 7-8). Τότε θα είναι πετυχημένος ο αγώνας αυτής της ημέρας, όταν αποβλέπεις σε εκείνη την Ημέρα. Σε εκείνη την Ημέρα που θα είναι ατέλειωτη να έχεις και σήμερα στραμμένη τη σκέψη σου, την καρδιά σου, τους στόχους σου, τα όνειρά σου… τον αγώνα σου!