Χριστουγεννιάτικο Google Search!Πριν λίγες μέρες η Google δημοσίευσε το «Year in Search 2023». Πρόκειται για μία λίστα με τις κορυφαίες αναζητήσεις της χρονιάς που μας πέρασε. Αθλητές, μουσικοί, ταινίες, φυσικές καταστροφές… Όλοι μας ψάχνουμε απάντηση στα ερωτήματά μας, όποια και αν είναι αυτά. Πολλές φορές οι απαντήσεις που λαμβάνουμε μας εντυπωσιάζουν καθώς δεν είναι οι αναμενόμενες.

Ας φανταστούμε τι απαντήσεις θα περιμέναμε να λάβουμε, αν υπήρχε κάποια μηχανή αναζήτησης πριν από 2.000 χρόνια και ποιες θα ήταν οι απαντήσεις που όντως θα παίρναμε.

«Πού γεννήθηκε ο Χριστός, ο βασιλιάς και σωτήρας του κόσμου;»
Σε κάποιο ανάκτορο; Σε κάποιο αυτοκρατορικό δωμάτιο; Με όλες τις ανέσεις του κόσμου και την περιποίηση από δεκάδες υπηρέτες; Κι όμως. Ο Χριστός γεννήθηκε σε μία σπηλιά, σε έναν στάβλο, τυλιγμένος με μερικά σπάργανα, τοποθετημένος μέσα σε μία φάτνη και με ζεστασιά που προερχόταν από τα χνώτα μερικών ζώων.

«Ποιοι συνάντησαν πρώτοι τον Χριστό;»
Κάποιος ρωμαίος αυτοκράτορας; Κάποιος πλούσιος; Κάποιος διάσημος «influencer» της εποχής εκείνης; Ο Χριστός επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς να κοιτάξει αξιώματα και πλούτη, αλλά ξεχωρίζοντας την καθαρή και ταπεινή καρδιά εκείνων των βοσκών, τους οποίους άγγελος, σταλμένος από τον Θεό, οδήγησε στη σπηλιά.

Ο Θεός έγινε άνθρωπος από αγάπη, για να μας σώσει από την αμαρτία, τη δυστυχία και τον θάνατο. Επέλεξε να γεννηθεί τότε στη Βηθλεέμ, σιωπηλά, χωρίς να Τον καταλάβει σχεδόν κανείς. Φέτος τα Χριστούγεννα θα γεννηθεί μέσα μας. Να φροντίσουμε να Τον δεχτούμε όπως οι βοσκοί, με καθαρή καρδιά. Να αλλάξουμε ριζικά, να απομακρύνουμε κάθε τι βλαβερό για να γεννηθεί μέσα μας με τρανταχτό τρόπο! Μέσα από το δικό μας τρανταχτό παράδειγμα, τη δική μας τρανταχτή αγάπη και τη δική μας τρανταχτή θυσία.

Να ζήσουμε τρανταχτά και αληθινά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό!