Ψείρες

Στο παιχνίδι αυτό νικητής είναι εκείνος που θα φέρει τις περισσότερες ψείρες… Βραβείο μια ειδική χτένα για να απομακρύνετε τις δικές σας ψείρες από τα μαλλιά 😀

 

(Ωχ… όλο και κάποιος θα το πίστεψε…) Παιδιά ήταν ένα αστείο. Φαντάζομαι το καταλάβατε… (Ποιον κοροϊδεύω;)

Επιτέλους ένα παιχνίδι που δε χρειάζεται κάρτες! Είναι ένα αθλητικό παιχνίδι, που παίζεται σε ανοιχτό χώρο (γήπεδο, σχολείο). Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει είναι μια μπάλα, όχι όμως πολύ φουσκωμένη (ποδοσφαίρου, βόλεϊ, θαλάσσης).

Το παιχνίδι έχει ως εξής:

Αρχικά οι παίχτες διαλέγουν μια κατηγορία, όπως χώρες, φρούτα, φαγητά κ.ά. και ο καθένας διαλέγει ένα ψευδώνυμο. Αφού διαλέξουν όλοι, τα λένε 2-3 φόρες, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει το ψευδώνυμο του άλλου. Εκείνος που παίζει πρώτος παίρνει την μπάλα και τη ρίχνει ψηλά και κάθετα (όχι όπου θέλει) και λέει ένα από τα ψευδώνυμα. Ο παίχτης που ακούει το ψευδώνυμό του πιάνει την μπάλα, ενώ οι υπόλοιποι τρέχουν και κρύβονται. Μόλις πιάσει την μπάλα, τότε λέει δυνατά 3 φορές «1,2,3 ΣΤΟΠ». Μόλις πει τη φράση αυτή, οι υπόλοιποι παίχτες πρέπει να μείνουν ακίνητοι στο σημείο που βρίσκονται, ακόμη κι αν δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν ή να κρυφτούν. Ο παίχτης που κρατά την μπάλα στα χέρια του βλέπει τον παίχτη που βρίσκεται πιο κοντά και κάνει 3 μεγάλα βήματα. Όταν όμως λέμε 3, εννοούμε 3, όχι 13 (καλά ακούσατε απατεώνες!). Αφού κάνει τα 3 βήματα ο παίχτης, ρίχνει την μπάλα (χαλαρά) ώστε να πετύχει τον παίχτη που σημαδεύει (χωρίς να υπάρξουν οδυνηρές εξελίξεις). Ο άλλος παίχτης δεν επιτρέπεται να κουνηθεί και, αν η μπάλα τον ακουμπήσει έστω και ξυστά, μετράει. Αν λοιπόν η μπάλα πετύχει τον ακίνητο παίχτη, τότε εκείνος παίρνει μία ψείρα, ενώ αν δεν τον πετύχει, τότε την ψείρα παίρνει ο παίχτης που έριξε τη βολή. Ο παίχτης λοιπόν που παίρνει την ψείρα ρίχνει τη μπάλα κάθετα και ψηλά και λέει κάποιο από τα ψευδώνυμα (όπως στην αρχή του παιχνιδιού).

Εκείνος που θα φτάσει πρώτος στις 5 ψείρες δε βγαίνει από το παιχνίδι, αλλά όλοι οι υπόλοιποι παίχτες τού βγάζουν 1 παρατσούκλι. Πλέον  δεν θα λένε το ψευδώνυμό του, αλλά το παρατσούκλι του. Το ίδιο ισχύει για όποιον φτάνει στις 5 ψείρες. Όποιος φτάνει στις 10 ψείρες βγαίνει εκτός παιχνιδιού.
 Η άλλη εκδοχή είναι να βγαίνει από το παιχνίδι όποιος φτάνει στις 5 ψείρες (για συντομία). Οι 2 τελευταίοι παίχτες είναι και οι νικητές!