Όλοι μας ως παιδιά έχουμε δεχτεί δώρα από τους γονείς μας και από συγγενείς που μας αγαπούν και θέλουν να μας δώσουν χαρά με αυτή τους την κίνηση. Ειδικά όσοι έχουμε και μεγαλύτερα αδέλφια πολλές φορές «ζηλεύουμε» τα δώρα που παίρνουν εκείνα. Θυμάμαι την συμπεριφορά του μικρότερου αδελφού μου όταν οι γονείς μας, μάς έκαναν κάποια δώρα. Το δικό μου δώρο ήταν κάτι που έμοιαζε με laptop και είχε μέσα διάφορα παιδικά παιχνίδια. Όταν ο αδελφός μου πρώτος το ανακάλυψε, προτού μας τα δώσουν οι γονείς μας, άρχισε και το περιεργαζόταν. Το άνοιγε και το έκλεινε για να δει τι είναι. Του άρεσε πολύ που έβγαζε ωραίους ήχους. Μάταια η μητέρα μας προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτό το δώρο δεν είναι για την ηλικία του, και ότι μεγαλώνοντας θα μπορούσε να το χρησιμοποιεί και να το χαρεί και εκείνος. Για να μην σας το πολυλογώ, το αποτέλεσμα ήταν, ο μικρός να χαλάσει το δώρο και τελικά και ο ίδιος να στεναχωρηθεί που χάλασε.

Θα μπορούσαμε στο παραπάνω περιστατικό να κάνουμε κάποιες αντιστοιχίες ώστε να καταλάβουμε καλύτερα ποιο είναι το δώρο του Θεού και πώς μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από τη σωστή χρήση του. Το παιδικό δώρο μπορεί να αντιστοιχηθεί με το θεϊκό δώρο της έλξης των δύο φύλων. Η περιέργεια έκανε το παιχνίδι να πέσει σε λάθος χέρια, όπως και σήμερα πολλοί νέοι προκαλούνται στα θέματα αυτά λόγω περιέργειας. Ο μικρότερος αδελφός πίστευε ότι οι γονείς του ήθελαν να τον περιορίσουν, ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν να του προτείνουν τον τρόπο για να το απολαύσει στην κατάλληλη ηλικία, όπως άλλωστε κάνει και ο Ουράνιος Πατέρας μας στο θέμα της σχέσης μας με το άλλο φύλο.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το παιχνίδι εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης του παιδιού προς τους γονείς, όπως αντίστοιχα συμβαίνει στο θέμα μας από την απόρριψη της προτροπής του Θεού.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό στην ηλικία που βρισκόμαστε να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας, ώστε να γευθούμε το δώρου του Θεού την κατάλληλη στιγμή. Ας εμπιστευθούμε τον Θεό που μας αγαπά και θέλει να είμαστε χαρούμενοι, ώστε όταν έρθει εκείνη η στιγμή να απολαύσουμε το δώρο Του, δημιουργώντας μια όμορφη χριστιανική οικογένεια.